BIM modeling

BIM (Building Information Modelling) is meer dan alleen een 3D model. BIM gaat over samenwerken en geeft inzicht in het ontwerpproces. Sinds 2012 werken we al onze plannen uit in 3-dimensionale tekenprogramma Revit. Dit doen we reeds in een vroeg stadium tijdens het ontwerpproces om onze opdrachtgevers maximaal inzicht te geven in het ontwerp. Daarnaast kunnen we dan ook eenvoudig in overleg met de opdrachtgever input toevoegen t.b.v. bijvoorbeeld calculatieprogramma’s en vaste co-makers.

We werken als BIM partner inmiddels intensief samen met verschillende aannemers volgens de werkmethodiek en BIM protocollen van de betreffende partijen.

Daarnaast hebben we onze eigen bibliotheek opgezet volgens de Dutch Revit Standards, en conform de NL SfB classificaties en coderingen. Assembly codes zijn vaak zeer bedrijfsspecifiek en zijn daarom niet in onze bibliotheek opgenomen, maar kunnen naar wens van de opdrachtgever worden toegevoegd. Dit kan dan verder in gezamenlijk overleg worden uitgewerkt tot een bibliotheek specifiek voor de opdrachtgever. Graag vertellen we U in een persoonlijk gesprek meer over de mogelijkheden.