Wij zijn LSWA architecten

LSWA architecten is een middelgroot, allround architectenbureau gevestigd in Oirschot. LSWA architecten is in 1968 opgericht onder naam ‘architektenburo van Beurden b.v. (BNA)’, maar opereert sinds 2007 onder de naam LSWA architecten. LSWA is een afkorting van Lanfermeijer, Seelen, Weijer Architecten, en verwijst naar de architect-eigenaren die het bureau in 2007 achtereenvolgens heeft gekend. Op dit moment zijn Arjen Weijer en Marco Berben de partners van LSWA architecten, en zijn beiden intensief bij de projecten betrokken.

Ons werkgebied strekt zich uit over een breed scala aan woningbouwprojecten, van appartementen tot particuliere villa’s. Daarnaast werken we aan plannen in de recreatiesector, utiliteitsbouw en stedenbouw. Met ons gedreven team ontwerpen we onze gebouwen met zorg, waarbij de gebruiker ten aller tijden centraal staat. Deze werkwijze hebben we verwoord in onze visie ‘de 4e dimensie van LSWA architecten’.

We werken veel op dorpse, landelijke locaties. Deze hebben een historische, herkenbare context. Dat gegeven kun je niet zomaar naast je neerleggen. We streven ernaar om niet met trends en grillen mee te gaan, maar een straat of gebied sterker te maken met onze ontwerpen. Met aansprekende architectuur die past als een maatpak. De ene keer wat traditioneler, de andere keer modern.

Voor veel van onze professionele en particuliere opdrachtgevers verzorgen we veelal het complete traject. Dit begint met het maken van diverse ontwerpstudies, het doorlopen van het vergunningentraject en het houden van een aanbesteding, tot en met het verzorgen van de directievoering en het toezicht tijdens de uitvoering en het opleveren van het eindresultaat.

Tijdens het ontwerpproces worden de ontwerpen driedimensionaal uitgewerkt om de opdrachtgever maximaal in het ontwerpproces mee te kunnen nemen. Betrokkenheid van de opdrachtgever is van groot belang. Als partner in een BIM traject is deze betrokkenheid nog groter en werken we goed samen met alle co-makers binnen een ontwikkeltraject.

kantoor documentatiewand