Strakke lijnen begeleiden het contact tussen binnen en buiten

Image description
Moderne particuliere woning, Oirschot
Strakke lijnen begeleiden het contact tussen binnen en buiten
Locatie Oirschot
Opdrachtgever Particulier
Aannemer Bouwbedrijf van Genugten BV
Fotografie Peter Baas
Realisatie 2015

Moderne particuliere woning, Oirschot

Opgave: De opdrachtgever wenste een moderne woning die aan de ene kant een comfortabel thuis biedt met veel privacy, en aan de andere kant maximale transparantie tussen binnen en buiten mogelijk maakt.

Ontwerp: Vanwege de locatie en de oriƫntatie van de kavel is er voor gekozen om een maximaal geopende gevel aan de tuinzijde te maken, met als contrast hierop een vrijwel volledig gesloten gevel van natuursteen blokken aan de voorzijde van de woning. De wit gestucte vloeren en gevels zijn als een vloeiende lijn om alle ruimten heen gevouwen. Door de doorlopende lijnen door te laten schieten ontstaan overdekte terrassen die de verbinding nog verder versterken. De kozijnprofielen zijn zoveel mogelijk geminimaliseerd, waardoor binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen.

Image description
Moderne particuliere woning te Oirschot - Achteraanzicht
Image description
Moderne particuliere woning te Oirschot - Voorgevel
Image description
Moderne particuliere woning te Oirschot - Keuken
Image description
Moderne particuliere woning te Oirschot - Achteraanzicht
Image description
Moderne particuliere woning te Oirschot - Keuken
Image description
Moderne particuliere woning te Oirschot - Woonkamer
Image description
Moderne particuliere woning te Oirschot - Woonkamer
Image description
Moderne particuliere woning te Oirschot - Badkamer
Image description
Moderne particuliere woning te Oirschot - Woon- en eetkamer
Image description
Moderne particuliere woning te Oirschot - Badkamer

Woonhuis op de grens van dorp en landelijk gebied
Vorige project
Woonhuis op de grens van dorp en landelijk gebied
Volgende project