Passen en meten in een historische omgeving

Image description
Woonhuis op de grens van dorp en landelijk gebied, Oirschot
Passen en meten in een historische omgeving
Locatie Oirschot
Opdrachtgever Particulier
Aanemer MSW Bouwbedrijf Smulders BV
Fotografie Petra Appelhof en Art Impresa
Realisatie 2011

Woonhuis op de grens van dorp en landelijk gebied, Oirschot

Opgave: Het inpassen van een eigentijdse woning binnen de context van traditionele, kleinschalige, omliggende bebouwing. Dit is doorgezet in het interieur waarin onder meer de balklagen op eigentijdse robuuste manier zijn toegepast.

Ontwerp: Om de omgeving geen geweld aan te doen is gekozen voor het toepassen van een bouwmassa in één laag met mansardedak. De traditionele vorm is eigentijds uitgewerkt met een compositie van donkerkleurige leien en donkere fijn bezaagde houten delen in contrast met wit stucwerk en strak gelakte witte boeiboorden. De verdiepte patio brengt samen met de vide in de woonkamer veel licht in de kelder, en zorgt samen met de luchtig uitgewerkte trap voor een speelse verbinding tussen studieruimte en woonkamer.

Image description
Woonhuis op de grens van dorp en landelijk gebied - Landschappelijke setting
Image description
Woonhuis op de grens van dorp en landelijk gebied - Achtergevel
Image description
Woonhuis op de grens van dorp en landelijk gebied - Woonkamer
Image description
Woonhuis op de grens van dorp en landelijk gebied - Keuken
Image description
Woonhuis op de grens van dorp en landelijk gebied - Slaapkamer met dakterras
Image description
Woonhuis op de grens van dorp en landelijk gebied - Eetkamer
Image description
Woonhuis op de grens van dorp en landelijk gebied - Voorgevel
Image description
Woonhuis op de grens van dorp en landelijk gebied - Verdiepte tuin buiten
Image description
Woonhuis op de grens van dorp en landelijk gebied - Overdekt terras bij de keuken
Image description
Woonhuis op de grens van dorp en landelijk gebied - Trap met vide
Image description
Woonhuis op de grens van dorp en landelijk gebied - Vide met uitzicht op verdiepte tuin

Moderne particuliere woning
Vorige project
Brede School Heuvelrijk
Volgende project