Een project dat natuurlijk deel uitmaakt van de ecologische verbindingszone en de bewoners uitzicht biedt.

Image description
Woningen Parallelweg, Oirschot
Een project dat natuurlijk deel uitmaakt van de ecologische verbindingszone en de bewoners uitzicht biedt.
Locatie Oirschot
Opdrachtgever Berlaere Vastgoedontwikkeling bv, Best
Aanemer Bouwbedrijf van Breemaat bv, Oirschot
Fotografie Petra Appelhof
Realisatie 2007

Woningen Parallelweg, Oirschot

Opgave: Rekening houden met de ecologische verbindingsfunctie van het projectgebied, met de historische bebouwing van Oirschot en met het uitzicht over het kanaal.

Ontwerp: De seriematig geschakelde bebouwing wekt niet de indruk van een eenvormige rij. De klassieke uitstraling sluit aan bij de historische kern. Het hoekpand heeft vanwege zijn positie ten opzichte van de omgeving een toren gekregen als markeerpunt. Om het gewenste uitzicht over het kanaal te verkrijgen, is de woon-/eetkeuken voorzien van een grote glaspui en opgetild boven de half verdiepte garage.

Image description
Woningen Parallelweg te Oirschot - Vooraanzicht
Image description
Woningen Parallelweg te Oirschot - Verbinding tussen ruimten
Image description
Woningen Parallelweg te Oirschot - Vooraanzicht

Moderne particuliere woning
Vorige project
WoonZorg boerderij + centrale voorzieningen 'D'n Bolle Akker'
Volgende project