Zorgwoningen zonder de uitstraling van een instituut.

Image description
Seniorenwoningen Zonnetij, Aarle-Rixtel
Zorgwoningen zonder de uitstraling van een instituut.
Locatie Aarle-Rixtel
Opdrachtgever Woningstichting Laarbeek
Aannemer Bouwbedrijf van de Ven, Veghel
Fotografie de Zorgboog
Realisatie 2012

Seniorenwoningen Zonnetij, Aarle-Rixtel

Opgave: Het ontwerpen van 9 koopappartementen en 86 huurappartementen, voorzien van een zorg-steunpunt en centrale ontmoetingsruimte. De locatie ligt op de grens tussen dorpskern en het groene buitengebied.

Ontwerp: Het groen van het buitengebied is over de Molenstraat het terrein in getrokken. Aan een nieuwe vijver zijn drie urban villa’s geplaatst. Achter deze urban villa’s zijn de overige bouwblokken gesitueerd rondom een binnenhof. Beide delen van het plan worden verbonden door een transparante ontmoetingsruimte. Gekozen is voor strakke witte blokken met een alzijdige oriëntatie in contrast met het groen. Achterkant situaties zijn voorkomen door het toepassen van royale corridor-ontsluitingen. Ondanks de duidelijke eenheid van de verschillende blokken is een instituut-achtige uitstraling voorkomen.

Image description
Seniorenwoningen Zonnetij te Aarle-Rixtel
Image description
Seniorenwoningen Zonnetij te Aarle-Rixtel
Image description
Seniorenwoningen Zonnetij te Aarle-Rixtel
Image description
Seniorenwoningen Zonnetij te Aarle-Rixtel
Image description
Seniorenwoningen Zonnetij te Aarle-Rixtel
Image description
Seniorenwoningen Zonnetij te Aarle-Rixtel

de Brinkhorst
Vorige project
56 appartementen Waterpoort
Volgende project