De kelder als volwaardige leefruimte van de woning.

Image description
Particuliere woning, Oisterwijk
De kelder als volwaardige leefruimte van de woning.
Locatie Oisterwijk
Opdrachtgever Particulier
Aannemer Bouwbedrijf van de Wal, Spoordonk
Fotografie LSWA architecten
Realisatie 2010

Particuliere woning, Oisterwijk

Opgave: Het bestemmingsplan maakte het noodzakelijk om het grootste deel van het  woonprogramma binnen de contouren van het oorspronkelijke woonhuis te realiseren. Ondanks dat het zwembad hierdoor in de kelder gesitueerd werd, was ook hier het uitgangspunt dat alle ruimten zoveel mogelijk daglicht en contact met buiten dienden te hebben.

Ontwerp: De woning is een totaalontwerp waarbij in een vroeg stadium de tuin en het interieur mee zijn ontworpen om tot een maximaal resultaat te komen. Binnen en buiten lopen vloeiend in elkaar over, terrassen zijn onderdeel van de woning. Dit is doorgezet tot in de kelder, waar het zwembad aan twee zijden daglicht ontvangt. Enerzijds van een royaal daklicht, anderzijds van het terras in de verdiepte tuin, dat vanuit de kelder glooiend naar het maaiveld oploopt. Dit maakt de kelder tot een volwaardig onderdeel van de woning, zonder een benauwd gevoel.

Image description
Particuliere woning in Oisterwijk - Overdekt terras met zicht op tuin
Image description
Particuliere woning in Oisterwijk
Image description
Particuliere woning in Oisterwijk - Overdekt terras
Image description
Particuliere woning in Oisterwijk - Verdiepte tuin met zicht op binnen zwembad

Woonhuis op de grens van dorp en landelijk gebied
Vorige project
Moderne particuliere woning
Volgende project