Overdekt dorpsplein in grijstinten verbindt twee bouwstijlen met elkaar.

Image description
Uitbreiding gemeentehuis, Oirschot
Overdekt dorpsplein in grijstinten verbindt twee bouwstijlen met elkaar.
Locatie Oirschot
Opdrachtgever Gemeente Oirschot
Aannemer Huybregts Relou, Son
Fotografie Paul Blok
Realisatie 2003

Uitbreiding gemeentehuis, Oirschot

Opgave: Het koppelen van het bestaande gemeentehuis in Bossche School stijl aan een traditioneel voormalig kantongerecht. Met deze verbouwing dienden tevens de nieuwe veiligheidseisen t.a.v. openbare gebouwen ingepast te worden.

Ontwerp: De bestaande architectuur is gerespecteerd en zichtbaar gemaakt in de nieuwe publieke hal. Nieuwe elementen zijn zoveel mogelijk los gehouden van de bestaande gebouwen. De vele toepassing van RVS en natuursteen vormen een fraai spel met de traditionele baksteen architectuur. De nieuwe ruimte tussen beide gebouwen is vormgegeven als een plein. Zonlicht wordt subtiel gefilterd door metalen doeken. Bij de uitwerking van de nieuwbouw is nauw samengewerkt met de oorspronkelijke architect van het gemeentehuis. De uitgangspunten van de Bossche School zijn op een eigentijdse manier verwerkt.

Image description
Uitbreiding gemeentehuis te Oirschot - Entree gemeentehuis
Image description
Uitbreiding gemeentehuis te Oirschot
Image description
Uitbreiding gemeentehuis te Oirschot - Nieuwe publieke hal als verbinding van beide gebouwen.
Image description
Uitbreiding gemeentehuis te Oirschot - Gevel
Image description
Uitbreiding gemeentehuis te Oirschot - Trap in nieuwe publieke hal

Bedrijfsverzamelgebouw
Vorige project
WoonZorg boerderij + centrale voorzieningen 'D'n Bolle Akker'
Volgende project