Tegenstellingen samengebracht in nauwkeurig gedetailleerd ontwerp

Image description
Royale particuliere woning, Son
Tegenstellingen samengebracht in nauwkeurig gedetailleerd ontwerp
Locatie Son
Opdrachtgever Particulier
Aannemer Bouwbedrijf van Breemaat, Oirschot
Fotografie LSWA architecten
Realisatie 2013

Royale particuliere woning, Son

Opgave: Het combineren van twee werelden; een traditionele hoofdvorm aan de straatzijde, passend in schaal en maat van de omgeving, tegenover een meer eigentijds deel van de woning met royale leefruimtes aan de tuinzijde.

Ontwerp: Het dagelijks leven speelt zich voornamelijk af aan de achterzijde, hier bevinden zich de eetkamer, keuken en de speelkamer. Het dak begeleidt de blik naar de tuin en begeleidt in de eetkamer het fraaie uitzicht langs de woning naar de Dommel. In het hoofdgebouw zijn de ruimtes meer introvert, en kan men zich ’s avonds terugtrekken in de woonkamer of de bibliotheek. Een kelder onder de gehele woning biedt vervolgens ruimte aan diverse plekken voor hobby en ontspanning, en een royale garage met autolift.

Image description
Royale particuliere woning te Son
Image description
Royale particuliere woning te Son
Image description
Royale particuliere woning te Son - Verdiept terras
Image description
Royale particuliere woning te Son - Achteraanzicht
Image description
Royale particuliere woning te Son - Achteraanzicht
Image description
Royale particuliere woning te Son
Image description
Royale particuliere woning te Son - Entree woning
Image description
Royale particuliere woning te Son
Image description
Royale particuliere woning te Son - Vooraanzicht

Moderne particuliere woning
Vorige project
Multifunctioneel centrum 'De Enck'
Volgende project