Ruimte maken voor het nieuwe werken.

Image description
Uitbreiding en verbouwing Rabobank het Groene Woud-Zuid, Oirschot
Ruimte maken voor het nieuwe werken.
Locatie Oirschot
Opdrachtgever Rabobank het Groene Woud-Zuid, Oirschot
Aannemer Bouwbedrijf van Breemaat, Oirschot
Visiualisatie LSWA architecten
Realisatie 2013

Uitbreiding en verbouwing Rabobank het Groene Woud-Zuid, Oirschot

Opgave: Door het invoeren van “het nieuwe werken” kunnen de verschillende vestigingen van Rabobank het Groene Woud-Zuid worden samengebracht op één hoofdlocatie. Het pand van de Rabobank in 'De Enck' te Oirschot (ook een ontwerp van LSWA architecten) zou hiervoor moeten worden aangepast. Naast een uitbreiding in de vorm van een nieuwe verdieping en een nieuwe duidelijk zichtbare entree, zal ook het interieur op “het nieuwe werken” moeten worden afgestemd.

Ontwerp: De nieuwe verdieping en de verplaatsing van de entree zijn niet als twee afzonderlijke opgaven opgevat, maar samen als één ingreep vormgegeven. Door middel van een grote glazen kolom worden de nieuwe entree en de bovenverdieping (ook geheel van glas) aan elkaar gekoppeld. Op de glazen kolom is ruimte voor signing waarmee de nieuwe positie van de entree nogmaals benadrukt wordt.
Vóór de entree is een nieuw entreeplein ontworpen. De bestaande verdiepingen zijn leeg gemaakt, zodat deze volgens de principes van “het nieuwe werken” opnieuw kunnen worden ingericht.

Image description
Uitbreiding en verbouwing Rabobank het Groene Woud-Zuid
Image description
Uitbreiding en verbouwing Rabobank het Groene Woud-Zuid
Image description
Uitbreiding en verbouwing Rabobank het Groene Woud-Zuid
Image description
Uitbreiding en verbouwing Rabobank het Groene Woud-Zuid
Image description
Uitbreiding en verbouwing Rabobank het Groene Woud-Zuid
Image description
Uitbreiding en verbouwing Rabobank het Groene Woud-Zuid

Kantoor LSWA architecten
Vorige project
Herontwikkeling terrein voormalige meubelfabriek
Volgende project