Achteraf gelegen kavel wordt zichtbaar met een fris gezicht.

Image description
Bedrijfsverzamelgebouw, Oirschot
Achteraf gelegen kavel wordt zichtbaar met een fris gezicht.
Locatie Oirschot
Opdrachtgever MSW bouwbedrijf Smulders, Oirschot
Aannemer MSW bouwbedrijf Smulders, Oirschot
Fotografie Petra Appelhof
Realisatie 2012

Bedrijfsverzamelgebouw, Oirschot

Opgave: Na een grote brand die de bestaande opslagruimten compleet verwoestte, ontstond de vraag voor een 5-tal nieuwe opslagruimten, ieder voorzien van een klein bijbehorend kantoor. Tevens was er behoefte om een aantal kleine vrij indeelbare kantoorruimten te realiseren. Het kavel is diep, maar vrij smal en vormt tevens toegang tot het achterliggende bouwbedrijf. Hierdoor is de inpassing van de nieuwe ruimten eigenlijk maar op één manier mogelijk.

Ontwerp: Door de kantoren op 4,5 meter boven maaiveld aan de straatzijde te realiseren zijn twee problemen opgelost; het werd mogelijk om een nieuw fris gezicht aan het verzamelgebouw te geven, en er was een maximalisatie van het vloeroppervlakte mogelijk zonder de entree van de achterliggende opslagbedrijven te hinderen. De kantoren ontvangen door de inpassing van een patio op de verdieping daglicht van twee kanten. Door de patio is het op termijn ook mogelijk om in de opslaghallen van twee verdiepingen een insteekverdieping te maken dat daglicht vanuit de patio ontvangt.

Image description
Bedrijfsverzamelgebouw te Oirschot - Vooraanzicht
Image description
Bedrijfsverzamelgebouw te Oirschot - Trappenhuis
Image description
Bedrijfsverzamelgebouw te Oirschot - Een fris nieuw gezicht voor het bedrijfsverzamelgebouw
Image description
Bedrijfsverzamelgebouw te Oirschot - Extra lichtinval door patio
Image description
Bedrijfsverzamelgebouw te Oirschot - Zicht vanaf entree terrein.

Kantoor Compaen
Vorige project
Uitbreiding gemeentehuis
Volgende project